RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Десятки людей: в США розкрили несподівані дані про розмову Зеленського і Трампа

До скандалу, який розгорівся навколо телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та американського лідера Дональда Трампа,причетні понад двадцять українських і американських чиновників.

Про це повідомляє CNN.

За даними телеканалу, ці люди прямо або побічно причетні до скандалу.

Так, згадуються, крім адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, кандидата на пост президента США, екс-віце-президента Джо Байдена і його сина Хантера, генеральний прокурор США Вільям Барр, державний секретар Майкл Помпео, віце-президент США Майк Пенс, в.о. директора Національної розвідки США Джозеф Магуайр, юридичний консультант Білого дому Пет Чіполлоне, а також деякі конгресмени - спікер Палати представників Ненсі Пелосі, голова Розвідувального комітету Адам Шифф і головний член цього комітету Девід Нуньєс, активний захисник Трампа в процесі розслідування в процедурі імпічменту.

Крім того, вказані генпрокурори Юрій Луценко і Віктор Шокін, помічник президента України Андрій Єрмак, спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, радник Державного департаменту США Улріх Брехбул, посол США при ЄС Гордон Сондленд, колишній посол США в Україні Марі Йованович, генеральний інспектор розвідки США Майкл Аткінсон. Крім того, у скандалі фігурує ім'я російського президента Володимира Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на 25 вересня спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі зробила офіційну заяву про початок процедури імпічменту президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, причиною для якого стала його розмова з главою України Володимиром Зеленським.

Незабаром у США оприлюднили стенограму розмови Трампа із Зеленським, а також текст скарги розвідника на скандальну розмову президентів України і США.