RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Не можемо ігнорувати: глава української делегації в ПАРЄ зробила цікаву заяву про Росію

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи відтепер буде готова до конструктивної дискусії з російськими колегами, а також чекатиме від дипломатів асамблеї нових резолюцій на підтримку України.

Про це в інтерв'ю "Лівому берегу" заявила глава делегації України в ПАРЄ, народний депутат ВРУ Єлизавета Ясько.

Так, вона зазначила, що під час навчання за кордоном слухала лекції російських політиків і вважає неконструктивною відмову від обміну з ними інформацією.

"Коли вчилася в Оксфорді, в Англії, відвідувала різні лекції, наприклад, Ксенії Собчак. Я вчилася в школі державного управління, я - політолог, мені завжди політика була цікава. Мені ж потрібно відчувати і розуміти, що відбувається в світі, тому відмовлятися від спілкування з росіянами - це, я вважаю, неправильно. Ми не можемо ігнорувати Росію. Ми повинні захищати свої інтереси, але знати, що відбувається", - зауважила Ясько.

Також вона назвала конкретні умови, які дозволять їй зрозуміти, що ПАРЄ відновила свою репутацію і почала повноцінно виконувати свої безпосередні функції.

"Коли буде випущена резолюція, в якій конкретно буде сказано: Росія повинна виконати всі умови щодо досягнення миру. Коли всі вимоги без винятку будуть висунуті. Коли РФ все виконає. Ось тоді і можна говорити, що організація повернула свою репутацію, що вона ефективна, якщо буде виконана частина, це теж прогрес", - зауважила вона.

За її словами, українські делегати в асамблеї не будуть піддаватися на провокації пропагандистів і російських колег.

"Я вірю, що використовувати їх методи проти них самих - це неправильно. Якщо нас тролять, я вважаю, ми не повинні тролити у відповідь. Потрібно бути сильними. Не потрібно піддаватися на провокації ... Буду чітко стояти на своєму, на українській позиції .... Скабєєву я не боюся. Веселити когось не збираюся. Тролінг мені не цікавий", - заявила дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", 23 вересня стало відомо, що українська делегація не братиме участь в осінній сесії ПАРЄ через повернення туди делегації Росії.