RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україна прийняла жорстке рішення про роботу в ПАРЄ: що пишуть в мережі

Делегація Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи не братиме участь в осінній сесії організації через повернення до сесійної зали делегації Росії.

Про це йдеться в офіційній заяві делегації, опублікованому в Facebook її головою Єлизаветою Ясько.

"Ми прийняли рішення не подавати повноваження нової української делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПА РЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року. Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації в сесійний зал ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, прийнятих у відповідь на російську агресію проти України ", - пише Ясько.

У заяві наголошується, що протягом часу проведення цієї частини сесії делегація ВРУ в ПАРЄ буде проводити консультації з партнерами по Асамблеї з метою визначення загальних підходів і рішень, які дозволили б повернути ПАРЄ її репутацію "важливого зразка демократії, верховенства права та захисту прав людини і свобод в Європі ".

"(Делегація) звертається до делегаціям держав-членів Ради Європи із закликом провести розширені консультації щодо наслідків безумовного повернення РФ в ПАРЄ і розробки ефективних механізмів відповідальності держав-порушників статутних документів РЄ і норм міжнародного права", - йдеться в заяві.

Також українська делегація приєдналася до заяв делегацій держав-партнерів України, які повідомили про свою неучасть в урочистостях з нагоди 70-річчя Ради Європи через повернення делегації РФ в ПАРЄ.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, хто представлятиме Україну в ПАРЄ .