RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Готується святкувати успіх: в Росії пояснили, як Путін загнав Зеленського в глухий кут

Президент Росії Володимир Путін фактично переграв главу української держави Володимира Зеленського, зумівши "проштовхнути" підписання "формули Штайнмайєра" з питання врегулювання на Донбасі.

Про це заявив історик, політичний аналітик і публіцист з Росії Валерій Соловей на своїй сторінці в Facebook.

Він також розповів про наслідки підписання цього документа для України і Росії. В цілому, за його словами, країна-агресор отримала на руки відразу кілька "козирів", коли українські представники підписали документ на засіданні ТКГ в Мінську.

"У Кремлі вважають, що близькі до стратегічного успіху своєї української політики. Вони не сумніваються, що ОБСЄ підтвердить законність майбутніх виборів до місцевих органів влади, а в ДНР і ЛНР повністю збережуться проросійські адміністрації, порядок буде забезпечувати місцева поліція. Охорону українсько-російського кордону з боку ДНР і ЛНР буде нести "добровольчий корпус", сформований в ДНР і ЛНР, а не українська охорона. На зустрічі в "нормандському форматі" Зеленський повторить згоду з "формулою Штайнмайєра", після чого не зможе відступити, якщо почне викручуватися, то Кремль скаже Заходу: ми ж попереджали вас, що Україна - провалена держава, що ні з яким українським керівництвом можна мати справи. Якщо Зеленський почне саботувати реалізацію угоди, то на цей випадок передбачені кроки, які швидко протверезять Київ. Росія отримає пом'якшення санкцій і можливість вирішальним чином впливати на зовнішньополітичний курс України через "вбудований запобіжник" - Донбас", - пояснив експерт.

Також за словами Валерія Солов'я, масштабні протести в Україні проти рішень політичного керівництва, які мають ознаки капітуляції, поки неможливі. Він вважає, що главу МВС Арсена Авакова залишили на посаді в тому числі і для припинення подібних хвилювань. Аналітик відзначив, що крім іншого з боку президента буде йти активна інформаційна кампанія про необхідність прийняття такого рішення заради економічного розвитку країни.

"Масовані виступи українців проти угоди неможливі через їх втому від війни. А розрізнені акції протесту будуть нейтралізовані Аваковим. Зеленський спробує "продати" українському суспільству цю угоду як "мир в обмін на реформи і прискорений економічний розвиток". Частково це справедливо, але і російський бізнес посилить вплив на українську економіку", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", 1 жовтня президент України Володимир Зеленський провів терміновий брифінг в Києві, де пояснив згоду українських представників в Мінську підписати "формулу Штайнмайєра" щодо Донбасу.