RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Волкер розповів, як Луценко хотів вислужитися перед США заради збереження посади

Колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер, даючи свідчення в Конгресі з приводу зв'язку адміністрації американського президента з чиновниками українського уряду, розкрив цікаві подробиці про колишнього главу ГПУ Юрія Луценка.

Про це повідомляє BuzzFeed News.

За словами Волкера, на початку 2019 року він дізнався, що Луценко поширює інформацію про можливий вплив деяких громадян України на президентські вибори 2016 року в США, в тому числі шляхом передачі інформації, яка завдала шкоди Трампу.

"Мені було добре відомо про ситуацію в Україні, і я одного разу зустрічався з паном Луценком під час одного з моїх візитів в Україну в 2018 році. Україна має заслужену репутацію нестримної корупції. Я думав, що ці звинувачення пана Луценка самі по собі були корисливими, які мали намір здаватися цінними для Сполучених Штатів, з тим щоб Сполучені Штати могли протистояти його відстороненню від посади новим урядом", - сказав Волкер.

Нагадаємо, докладніше про скандал читайте в матеріалі "Апострофа": Імпічмент для Трампа: наскільки це серйозно і при чому тут Зеленський.