RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Залишилося добити Україну: у Путіна видали нову цинічну заяву щодо Донбасу

У Кремлі заявили, що не можуть гарантувати виконання Мінських домовленостей з боку підконтрольних собі бойовиків в частині розведення сил на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає російське видання.

Він підтвердив, що в Кремлі дійсно "мають вплив" на воєнізовані формування на окупованій частині Донбасу, однак переконати їх відсунути озброєння нібито не можуть.

"Кремль, безумовно, має певний вплив на республіки Донбасу. Але ви знаєте, що республіки Донбасу - самостійні суб'єкти у врегулюванні цього конфлікту ... Кремль не є стороною конфлікту", - зауважив спікер президента країни-агресора.

Також він відзначився зауваженням, що Росія в питанні врегулювання конфлікту виконує ту ж роль, що Німеччина і Франція - члени Нормандської четвірки.

"Як і всі країни, ми зацікавлені, щоб усі заходи, які були заплановані свого часу і які покладені на папір, і під яким стоять підписи чотирьох, щоб всі ці заходи виконувались", - додав він.

Користувачі мереж висловили своє роздратування спробами російської сторони зняти з себе відповідальність за агресію проти України і в черговий раз розкритикували президента України Володимира Зеленського, який в питанні врегулювання взяв курс на домовленості з РФ.

Детальніше про домовленості по Донбасу - в матеріалі "Апострофа": Розведення сил і "формула Штайнмайера": Зеленський розповів про нові домовленості по Донбасу.