RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чому Захід хоче налагодити відносини з Росією: експерт дав чітку відповідь

Деякі країни Заходу хочуть налагодити відносини з Російською Федерацією через власні економічні інтереси.

Такою думкою поділився в інтерв'ю "Апострофу" аналітик Вільнюського інституту політичного аналізу Марюс Лаурінавічюс.

"Завжди запитую у колег: ви наважилися би публічно сказати, що ми повинні підтримувати економічні відносини з мафією? Тому що те, що ми маємо зараз в Кремлі - це мафія. Нерозуміння цього дуже впливає на політику. Також велика кількість політиків на Заході просто корумповані Кремлем", - зауважив він.

За його словами, міжнародна експертна спільнота вважає, що корумповане російське лобі на Заході дуже велике і може забезпечити "подушку безпеки" для Росії у реалізації енергетичних проектів.

Лаурінавічюс уточнив і негативні моменти, які принесе Німеччині спільний з Росією проект газопроводу "Північний потік-2". На його думку, цей проект буде впливати на внутрішню політику в Німеччині та підривати її корупцією.

"Це загроза для України, і геополітичний проект Росії. Коли кажу німцям, що це загроза не тільки Україні, але і Німеччині в першу чергу, тому що через такі проекти і корумпується вся еліта. "Північний потік-1" вже є збіговиськом колишніх агентів "Штазі" (аналог КДБ на території Східної Німеччини в період окупації СРСР, - "Апостроф"), криміналу і російських спецслужб. У таку ж пухлину перетвориться і "Північний потік-2", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці вересня президент США Дональд Трамп і президент Польщі Анджей Дуда зустрілися для обговорення перешкоджання проекту газопроводу "Північний потік-2".