RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Кремлі відповіли на ідею Зеленського з поверненням Криму

Кремль не бажає обговорювати з Україною питання деокупації Криму в Нормандському або в будь-якому іншому форматі.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє "Апостроф" з посиланням на російські інформаційні видання.

Він зазначив, що питання передачі Україні окупованого Криму було "закрите".

"Що стосується винесення питання про Крим в будь-якому форматі, "нормандський" або ще якийсь, то про це не може бути й мови. Це питання було закрито в свій час, і причини цього добре відомі, будь-які інші обговорення в будь-яких форматах неможливі", - сказав Пєсков.

Раніше в ході прес-марафону президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий підняти питання деокупації Криму на Нормандському форматі.

"Що стосується Криму ... Я постійно піднімав питання: чому в "нормандському форматі" не обговорюється? Для мене "нормандський формат" - це можливість повернути питання Криму. Зараз не існує будь-якого треку, де б обговорювалося це питання", - підкреслив Зеленський .

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що зустріч в Нормандському форматі і розведення військ на Донбасі перебувають під загрозою зриву. За інсайдерською інформацією Росія затягує оприлюднення дати зустрічі, щоб Україна зробила не тільки відведення озброєння, але і "ліквідувала" свої фортифікації і мінні поля.