RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Росія задумала нову підлість проти України через російську мову: в мережі хвиля гніву

Уряд РФ запланував до розгляду проект закону про визнання уродженців України та Білорусі носіями російської мови без співбесіди при зверненні за отриманням російського паспорта.

Про це повідомляє "Апостроф", з посиланням на прес-службу уряду РФ.

Відповідні зміни пропонується внести до закону "Про громадянство Російської Федерації".

"Іноземні громадяни або особи без громадянства можуть бути визнані носіями російської мови, ... використовують його у побутовій та культурній сферах, якщо дані особи або їх родичі по прямій лінії постійно проживали на території РФ, Російської імперії чи СРСР, в межах держкордону РФ, за результатами співбесіди, проведеної комісією по визнанню іноземного громадянина носієм російської мови ... Проектом закону передбачається можливість визнання комісією носіями російської мови без проходження співбесіди громадян Республіки Білорусь і громадян України, які вільно володіють російською мовою", - уточнили в російському уряді.

Українські користувачі соцмереж в коментарях до новини заявили, що такий проект схожий на нову провокацію, а також уточнили, що таким чином Росія може роздати громадянство більшості освічених українців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що керівництво окупаційних військ на Донбасі вжило заходів для прискорення видачі російських "паспортів" особовому складу військ бойовиків.