RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Штайнмаєр дуже здивований: в Україні чітко пояснили, що означає скандальна формула по Донбасу

Колишній міністр закордонних справ Німеччини і президент країни Франк-Вальтер Штайнмаєр своєю "формулою" не претендував на повне вирішення ситуації на Донбасі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-посол України в Хорватії та Боснії і Герцеговині Олександр Левченко.

"Мирна реінтеграція - це мир і повернення територій. Про таку мирну реінтеграцію і йдеться у Мінській угоді [...] Штайнмаєр представив своє бачення по одному з тринадцяти пунктів, а саме щодо застосування закону про особливий статус тимчасово окупованих територій. Тобто він уточнив, як саме бачить часові рамки застосування цього закону. Тому, коли говорять, що формула Штайнмаєра є якоюсь формулою вирішення ситуації - це повна нісенітниця. Штайнмаєр на це і не претендувфав, тому зараз він дуже здивований коментарями, які дають, зокрема, люди, які сиділи навпроти нього, підписували Мінські угоди й говорили, що Україна хоче їх виконати, а зараз заявляє, що Мінські угоди невигідні Україні. Він лише знизує плечима", - сказав екс-посол.

Левченко зазначив, що нічого страшного чи трагічного в цій угоді немає. Дипломат нагадав, що Хорватія мала на 95% схожий текст мирної угоди і це ні в якому разі не є текстом капітуляції.

Читайте повністю інтерв'ю: Формула Штайнмайера - інструмент мирного плану, а військова реінтеграція Донбасу буде катастрофою - дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат від фракції "Слуга народу" Марина Бардіна розповіла про майбутнє "формули Штайнмаєра", яка повинна увійти в новий закон щодо Донбасу.