RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні зробили різку заяву про нову провокацію бойовиків і Росії

Зустріч в Нормандському форматі може бути зірвана Росією за допомогою обстрілів біля Петровського з боку бойовиків.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що в даний момент узгодження дати зустрічі залежить виключно від Росії, оскільки Україна виконує всі свої зобов'язання. Одним з них є розведення сил на Донбасі, яке може бути зупинено через обстріли з боку противника.

"Домовленостей було дві - визнання формули Штайнмайера і розведення в трьох ділянках. Ми підходимо до розведення на останній третій ділянці (в Петровському - "Апостроф"), тобто створюємо всі необхідні умови. На жаль, обстріли свідчать про те, що одна зі сторін не хоче цього прогресу, тому що це останній крок перед зустріччю", - заявив він.

Пристайко уточнив, що президент України Володимир Зеленський обговорював з німецьким канцлером Ангелою Меркель можливу дату саміту в Нормандському форматі.

"Ми, французи і німці маємо готовність зустрітися найближчим часом, це залежить від російської сторони. За їхньою риторикою, все зсувається, ми все ж найближчим часом зустрінемося", - додав міністр.

Раніше спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що інформація щодо узгодження дати зустрічі в Нормандському форматі не відповідає дійсності.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава МЗС України заявив, що саміт в Нормандському форматі, де зустрінуться президент України Володимир Зеленський і РФ Володимир Путін, може відбутися до кінця листопада.