RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Кремлі назвали остаточну дату зустрічі Зеленського з Путіним

Зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна в рамках саміту в "нормандському форматі" в Парижі запланована на 9 грудня.

Про це розповів журналістам прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков.

Він додав, що у Путіна в рамках підготовки до саміту запланована телефонна розмова, при цьому не уточнивши з ким конкретно планує говорити російський президент.

"Телефонна розмова буде багато в чому пов'язана з підготовкою до "нормандського формату", який зараз запланований на 9 грудня. Це дійсно так, підготовка ведеться і вже вступила в завершальну стадію", - зауважив Пєсков.

Також спікер додав, що в Кремлі довго чекали зустрічі в "Нормандському форматі" і виконання своїх умов щодо Донбасу. Пєсков закликав не "завищувати і не занижувати очікування" з приводу майбутнього саміту.

"Їй передував достатньо тривалий період перед тим, як зустріч була запланована. Була дуже велика перерву - це ми з жалем констатуємо - в роботі "нормандського формату"... Давайте не завищувати очікування, щоб потім не розчаровуватися, і в той же час не занижувати, сподіваючись, що все-таки підготовка матиме свої результати", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Франції Еммануель Макрон в розмові з українським президентом Володимиром Зеленським підтвердив виконання Україною вимог для проведення саміту в "нормандському форматі", який відбудеться 9 грудня в Парижі.