RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україна отримає десятки новітніх кораблів з Франції: фото і інфографіка

Україна і Франція на рівні урядів узгодили документ про виготовлення і технічну підтримку 20 патрульних кораблів.

Про це розповів глава МВС України Арсен Аваков в Twitter.

"Від імені уряду України підписали угоду з міністром внутрішніх справ Франції Крістофом Кастанером (136,5 млн євро) про виготовлення та техпідтримку 20 патрульних кораблів, 5 з них і всі RIB-човни побудуємо в Україні", - зазначив міністр.

Згідно з умовами документа, комплектувати катери будуть зі швидкісних човнів, які випускаються в Харкові, зброя також буде вітчизняною.

"Проект коштує 136 мільйонів євро. 15% ми платимо одразу з державного бюджету. І 85% - це спеціальний кредит французького казначейства з мінімальними відсотками ... Проект включає систему сервісного обслуговування, підготовку 240 членів екіпажу і 120 чоловік технічного персоналу, запасні частини та інструменти, необхідні для техобслуговування протягом 2 років експлуатації, технічну підтримку в Україні на 60 місяців з дати поставки першого корабля в Україну і страхування", - зазначив Аваков.

Проект розрахований до 2023 року, а перший корабель Україна зможе отримати в 2021 році.

До цього Аваков домовився з міністром транспорту Франції Жан-Батистом Джеббарі про спільне виробництво патрульних катерів для Державної прикордонної служби України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що ВМС України, крім американських катерів типу Island, отримають шість кораблів вітчизняного виробництва до кінця 2020 року.