RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Українські військові отримають нові бойові судна: названо терміни

Військово-морські сили України, крім американських катерів типу Island, отримають шість нових кораблів вітчизняного виробництва до кінця 2020 року.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами заступника міністра оборони з питань євроінтеграції Анатолія Петренка, ВМС отримають три кораблі до кінця поточного року і ще три - до кінця наступного.

"Уже до кінця цього року ми плануємо завершити випробування і ввести до складу Військово-морських сил ще три бойових кораблі від національного виробника. Щонайменше така ж цифра в наших планах і на 2020 рік. Для цього є і політична воля, і державні ресурси", - сказав Петренко під час офіційної церемонії прийняття двох американських катерів класу Island, які Сполучені Штати передали Україні.

За інформацією "Радіо Свобода", в цьому році на озброєння ВМС надійдуть два десантно-штурмових катера "Кентавр" і один малий броньований катер "Гюрза-М".

Як повідомляв "Апостроф", 13 листопада в місті Одеса американські патрульні катери класу Island включили до складу Військово-морських сил Збройних сил України.