RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Стане основою: в Росії зізналися, чого чекають від зустрічі Зеленського з Путіним

Заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Глушко розповів, чого очікують у Кремлі від переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія), в рамках яких зустрінуться російський лідер Володимир Путін і президент України Володимир Зеленський.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії.

За словами Глушка, прийняття українською стороною "формули Штайнмаєра" як основи для політичного врегулювання на Донбас стане ключовим елементом для успіху саміту.

"Росія, беручи участь в підготовці цієї можливої зустрічі, цього саміту, якраз твердо виходить з того, що це мінімальна умова, щоб, по-перше, його провести, по-друге, дійсно показати, що "нормандський формат" продовжує виконувати важливу функцію як міжнародного інструменту, який дозволяє закріплювати ті результати, які досягаються контактною групою", - заявив він.

Нагадаємо, що глави Німеччини, Росії, України і Франції зберуться вперше з 2016 року, щоб обговорити подальше врегулювання конфлікту на Донбасі. На зустрічах, подібних майбутньому саміту, нескладно знайти можливість поговорити наодинці, як це планують Зеленський і Путін.

Зазначається, що на саміті приймуть документ, в якому будуть позначені кроки щодо подальшої деескалації війни на Донбасі.

Читайте також матеріал "Апострофа": Зеленський, навіщо такі жертви заради Путіна?