RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Штовхають до визнання ЛДНР? У Росії виступили з нахабною вимогою щодо Донбасу

В ході зустрічі в "Нормандському форматі" 9 грудня Росія планує закликати українське керівництво до переговорів з представниками бойовиків Донбасу, що може привести до їх визнання Україною.

Про це заявив міністр закордонних справ Сергій Лавров в ході лекції у Дипломатичній академії МЗС Киргизії.

Він вказав, що і попереднє керівництво України і нинішнє заявляли, що не будуть спілкуватися з представниками терористичних формувань ДНР і ЛНР, і в Росії вважають це "відмовою" від виконання Мінських угод.

"Ми чули від минулої адміністрації в Україні, від минулого режиму, заяви про те, що вони ніколи не будуть вести прямі переговори з Донецьком і Луганськом, чули і від представників уже нової адміністрації президента Зеленського подібні висловлювання, так само як і інші заяви, які не то що ставлять під сумнів, а означають відмову від виконання Мінських домовленостей", - сказав глава російського МЗС.

Також Лавров зазначив, що російська сторона очікує від президента України Володимира Зеленського плану виконання Мінського комплексу заходів. При цьому, переговори Києва з керівниками угруповань ЛНР і ДНР, тобто виведення їх у поле легітимності як політичних суб'єктів, Росія бачить обов'язковою умовою цього процесу.

"Президент Зеленський повинен буде докладно викласти, як він бачить сам свої дії щодо виконання "мінських домовленостей" ... Росія як член "нормандської четвірки", сформувала рамки, які лягли в основу "мінських домовленостей". І ці домовленості передбачають вирішення всіх питань через прямі переговори між Києвом, Донецьком і Луганськом. Це залежить, перш за все, від цих сторін, які безпосередньо конфліктують на сході України", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МЗС Росії заявили, що прийняття Києвом "формули Штайнмаєра" як основи для політичного врегулюванняна Донбасі є ключовим елементом для успіху саміту в "нормандському форматі".