RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Путін буде підігравати: експерт вказав на небезпеку "нормандських переговорів" в Парижі

Президент РФ Володимир Путін на переговорах 9 грудня у Парижі буде намагатися підіграти президенту України Володимиру Зеленському і тим самим створить основну небезпеку для України.

Як повідомляє "Апостроф", про це розповів Валентин Бадрак, директор "Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння".

"Я бачу в цій зустрічі і в цьому форматі великі ризики. Путін буде йому (Зеленському - ред.) підігравати, але це буде дуже небезпечне підігравання, засноване на заздалегідь викладених розкладах. І проблема тут навіть не в самій особистості Зеленського або особі Путіна, а в початкових вихідних даних. А вони такі, що зараз Україна знаходиться в слабкому становищі, як держава. Вона протистоїть ядерній державі, у неї не склалися союзницькі відносини з США. НАТО переживає кризу і особливо підтримати Україну вже не може", - сказав Бадрак.

Додав, що зараз головна опора для президента Зеленського - це громадська думка. Адже він завжди зможе заперечити Путіну, аргументуючи це тим,що громадянське суспільство ніколи не сприйме певні ініціативи Росії.

Також підтримкою для президента могла б стати українська армія, яка до кінця 2019 року завершила своє переозброєння. Але, на думку експерта, на жаль, цього не сталося.

Як раніше повідомляв "Апостроф", перемовини 9 грудня у Парижі не закінчаться звільненням окупованого Донбасу тому, що ні Росія, ні Україна не підуть на компроміси.