RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Йдеться про сотні людей: спливли нові дані про підготовку обміну полоненими

У неділю, 29 грудня, Київ і незаконні угрупування бойовиків Донбасу передадуть одне одному більше 200 утримуваних осіб в рамках процедури "великого обміну", про який домовилися на зустрічі в "нормандському форматі" в Парижі.

Про це повідомляє з посиланням на своє джерело в Тристоронній контактній групі в Мінську агентство "Інтерфакс".

Так, російське видання вказує, що обмін буде проведено в рамках "гнучкої формули", оскільки узгодити технічно точні списки сторонам до встановленого в Парижі терміну не вдалося. Причиною цього стала відмова утримуваних осіб від участі в обміні.

"Сторони домовилися про гнучку формулу обміну. Це стало компромісним варіантом, оскільки відкладати процедуру далі через технічні причини не можна було. Сторони повинні були до Нового року реалізувати рішення "Нормандського саміту". Домовитися про чітку формулу не вдавалося через позицію частини полонених по обидва боки, які відмовляються брати участь в обміні", - сказало джерело.

Джерело, зазначило, що серед "відмовників" з боку України виявилися уродженці Києва, які були засуджені за перевищення посадових повноважень. 27 і 28 грудня буде проведено останнє опитування учасників обміну, за результатами якого списки будуть узгоджені остаточно.

"Потім буде сформульована остаточна формула. Однак, поки верифікації більшості учасників обміну не проведено, можна припустити, що вдасться обміняти трохи більше 200 чоловік", - сказало джерело.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська сторона викреслила зі списків на обмін утримуваними особами з Росією трьох колишніх бійців "Беркута", які є обвинуваченими у справах Майдану.