RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Обмін полоненими: з'явилася важлива заява про долю екс-беркутівців

Українська сторона викреслила зі списків на обмін утримуваними особами з Росією трьох колишніх бійців "Беркута", які є обвинуваченими у справах Майдану.

Про це повідомив адвокат Валентин Рибін у себе в Facebook.

Він вказав, що всі троє колишніх беркутівців, яких викреслили зі списків, знаходяться в СІЗО. За словами адвоката, мова йде про Олега Янішевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна.

При цьому Рибін закликав українську владу виконати домовленості з Росією "в тому форматі, в якому вони були досягнуті", тобто обміняти обвинувачених.

Слід зазначити, що офіційних підтверджень зазначеної інформації від представників українського керівництва поки немає. В даний момент списки ще знаходяться в процесі узгодження.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд відпустив під домашній арешт колишнього співробітника спецпідрозділу МВС "Беркут" Олександра Маринченка, якого звинувачують у розстрілах активістів під час Майдану 20 лютого 2014 року.

До цього на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську обговорювалися можливості включити в списки на обмін з Росією екс-співробітників "Беркута", які звинувачуються в розстрілах на Майдані і знаходяться в українських СІЗО.