RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Путін і Ердоган запустили "Турецький потік": що відомо про новий газопровід

У середу, 8 січня, російський газопровід "Турецький потік" був офіційно запущений в роботу, церемонію його запуску провели президенти Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і Росії Володимир Путін.

Про це повідомляють ряд російських видань.

Глава Кремля в ході церемонії заявив, що Росія вже постачає Туреччині газ і в 2019 році в країну було переправлено 24 млрд кубометрів. Загалом, за його словами, РФ експортує газ до Туреччини вже 30 років. Ердоган підтвердив ці дані, зазначивши, що Росія відіграє "важливу роль в енергетичному житті" Туреччини.

"Ми розвиваємо нашу співпрацю у взаємовигідному напрямку. Росія і Туреччина показали зразкову співпрацю в цьому проекті", - зауважив турецький президент.

За словами міністра енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіха Донмеза, завдяки запуску "Турецького потоку" Туреччина буде отримувати додатково близько 15,7 млрд кубометрів газу в рік. Ще 15,7 млрд кубометрів по новій "трубі" через територію Туреччини підуть до країн Євросоюзу.

Протяжність "Турецького потоку" становить всього 930 км, він складається з двох ниток - для поставок на територію Туреччини і для країн Південної Європи. Пропускна здатність кожної з них - близько 15,75 млрд кубометрів газу в рік.

Як повідомляв "Апостроф", раніше через частину російського газопроводу "Північний потік-2" Eugal пустили газ для внутрішніх поставок на території Німеччини.