RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зупинено, але: з'явилася важлива новина про долю "Північного потоку-2"

По газопроводу Eugal - нитці російського "Північного потоку-2", яка йде по території Німеччини до кордону з Чехією, вже пустили газ.

Про це повідомляється в матеріалі DW з посиланням на прес-секретаря компанії Gascade (формального "провідника" між "Газпромом" і Wintershall) Джорджа Вюстнера.

За його словами, газ на ділянку закачується з трубопроводу Nel, який вже давно здійснює поставки з Росії до Німеччини.

"Газ закачують в Eugal з трубопроводу Nel", - зазначив представник компанії.

Таким чином, незважаючи на призупинення будівництва газопроводу "Північний потік-2", окрема частина його інфраструктури працює.

Вюстнер зазначив, що Eugal заброньовано для експлуатації на тривалий термін і відмовився назвати компанії, для яких він працює. Також, за його словами, пропускна здатність Eugal становить 30,9 млрд кубометрів, а в даний момент він здійснює поставки 20 млрд кубометрів, тобто, як вважають, журналісти, працює у збиток.

У той же час, у виданні вказали, що зацікавлені в будівництві "Північного потоку-2" Wintershall і Ontras, бельгійська Fluxys і нідерландська Gasunie, оскільки "Газпром" гарантував їм оплату заброньованих потужностей, незалежно від фактичних об'ємів закачування газу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сенат США схвалив закон про оборонний бюджет, який містить положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2". Санкції будуть діяти і в разі, якщо трубопровід змінить назву або буде замінений іншим, вони вводяться проти кораблів та осіб, які займалися будівництвом газопроводу.