RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Зеленський домовився про нові міжнародні переговори щодо Донбасу

У суботу, 11 січня, президент України Володимир Зеленський домовився з президентом Франції Емманюелем Макроном про проведення переговорів щодо ситуації на Донбасі по телефону в форматі Україна-Німеччина-Франція.

Про це йдеться в повідомленні на сайті глави української держави з посиланням на телефонну розмову двох президентів.

Відзначається, що теми конфлікту на Сході України лідери країн торкнулися в ході розмови про катастрофу українського літака в Ірані.

"Лідери двох країн також обговорили подальші кроки на виконання домовленостей, досягнутих в рамках саміту в нормандському форматі 9 грудня 2019 в Парижі. Володимир Зеленський поінформував президента Франції про актуальну ситуацію з безпекою на Донбасі. Глави держав домовилися продовжити двосторонній діалог. Крім того, сторони домовилися про тристоронній дзвінок у форматі Україна - Франція - Німеччина найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Також Макрон в ході переговорів прийняв пропозицію Зеленського відвідати Київ.

Раніше німецький дипломат Ребекка Хармс в інтерв'ю "Апострофу" заявила, що Україні буде необхідна стабільна і постійна підтримка європейських партнерів, щоб врегулювати ситуацію на Донбасі. Зокрема, вона закликала Німеччину зайняти більш проукраїнську позицію в питанні проведення виборів на Донбасі.