RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україна сама не впорається: в ЄС озвучили тривожний прогноз по завершенню війни на Донбасі

Перемогти Росію на Донбасі самостійно Україна не зможе.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучила колишній член Європарламенту від німецької партії "Союз 90 / Партія Зелених" і режисер-документаліст Ребекка Хармс.

"Один на один Україна не може перемогти Росію. Майбутнє Донбасу і Криму дуже сильно залежить від бажання західних партнерів заступитися за Україну. Особисто я вже роками дотримуюся думки, що ми повинні слідувати двома шляхами. Перший - це підтримувати Україну, яка страждає від війни і окупації. Другий - сфокусуватися на імплементації Мінська в частині відведення російських сил, що пов'язано з підтримкою потужної міжнародної спостережної місії ", - сказала Хармс.

Політик додала, що без втручання міжнародного співтовариства російські військові і їх найманці на сході України навіть не припинять вогонь. Щоб допомогти Україні, інші європейські держави і, зокрема, Німеччина не повинні підтримувати ідеї Володимира Путіна про вибори в ОРДЛО і спеціальний статус для окупованого Донбасу.

Більше про те, як будуть розвиватися події на Донбасі в 2020 році, читайте в матеріалі "Апострофа": Україна наодинці не переможе Росію, треба діяти двома шляхами - Ребекка Хармс.