RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Викликає стурбованість: Зеленський і Меркель провели важливі переговори по Донбасу

У вівторок, 11 лютого, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в якій вони обговорили розведення сил і засобів на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Співрозмовники обговорили питання щодо визначення трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на лінії зіткнення на Донбасі, а також висловили сподівання на досягнення прогресу в цьому напрямі на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи 12 лютого в Мінську", - йдеться в повідомленні.

Меркель також висловила стурбованість порушеннями режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Зеленський в свою чергу наголосив на необхідності забезпечити безперешкодний доступ міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста, до осіб, які утримуються на окупованих територіях.

Також Зеленський і Меркель обговорили необхідність продовжити персональні санкції Європейського Союзу проти колишніх українських топ-чиновників, які підозрюються в корупції і злочинах під час Майдану.

Докладніше про переговори по Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Путін готовий здати ДНР і ЛНР, залишилося лише домовитися - Ілля Пономарьов.