RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Добралися до оборонного сектора: США розширили список санкцій проти Росії

У США прийняли рішення ввести санкції проти трьох організацій, які займаються оборонною промисловістю в Росії.

Про це йдеться в документі, опублікованому Державним департаментом США в федеральному реєстрі.

Так, під економічний удар потрапили КБП імені Шипунова в Тулі, "НВО машинобудування" і ВАТ "Кумертауське авіаційне виробниче підприємство". Причиною називається діяльність цих компаній, яка йде врозріз з федеральним законом США про нерозповсюдження зброї масового знищення. Також санкції поширено на низку китайських компаній.

"Компанії порушують національне законодавство США про нерозповсюдження зброї масового знищення (ЗМЗ) щодо Ірану, КНДР і Сирії", - наголошується в документі.

Заходи забороняють департаментам, міністерствам і агентствам з США вести перемовини про закупівлю будь-яких товарів і послуг цих організацій. Американські відомства не можуть надавати допомогу цим організаціям.

Відзначається, що обмежувальні заходи почали діяти з 3 лютого і діяти будуть 2 роки або до особливого розпорядження Державного секретаря США.

Як повідомляв "Апостроф", раніше посли Європейського союзу погодили розширення санкцій проти Росії, введених за анексію Криму.

Також на початку лютого стало відомо, що Палата представників і сенат США готують нові санкції проти проекту російського "Газпрому" "Північний потік-2", їх планують ввести в лютому-березні.