RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Стало відомо про терміни введення США нових санкцій проти "Північного потоку-2"

Палата представників і сенат США готують нові санкції, крім діючих з грудня 2019 року, проти проекту газопроводу "Північний потік-2", які можуть бути введені вже в лютому-березні 2020 року.

Про це повідомляє німецьке ділове видання Handelsblatt.

Як повідомили виданню джерела серед дипломатів у Вашингтоні, об'єктом санкцій можуть стати європейські інвестори і потенційні покупці газу.

Цю інформацію підтвердив, зокрема, представник німецького концерну Uniper, який є партнером "Газпрому". "Ми знаємо, що американці сповнені рішучості запобігти реалізації "Північного потоку-2", - зауважив він.

Разом з тим, за його словами, Берлін продовжує боротися за те, щоб будівництво СП-2 "більше не затримувалося", тим більше, що до точки виходу труби на березі Німеччини залишилося 150 км.

Раніше, в грудні 2019 року, США ввели санкції проти компаній, які працюють на будівництві "Північного потоку-2". Після цього швейцарська компанія Allseas повідомила про призупинення робіт з укладання труб і будівництво газопроводу було затримано. З урахуванням відмови Allseas від завершення проекту термін введення в дію газопроводу переміститься на кінець 2020 року - початок 2021 року.

Оператором будівництва газопроводу є концерн Nord Stream 2 AG, засновником якого є "Газпром". Його партнерами є французька ENGIE, австрійська OMV, британсько-голландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall Dea.

Як повідомляв "Апостроф", по газопроводу Eugal - нитці російського "Північного потоку-2", яка йде по території Німеччини до кордону з Чехією, вже пустили газ.