RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Винні австрійці та поляки: Путін видав набір перлів про історію України

Президент Росії Володимир Путін заявив, що росіяни і українці нібито складають один народ, але їх "штучно" роз'єднують.

Про це він розповів в інтерв'ю ТАСС.

"Я вже багато разів говорив: я вважаю, що ми один і той же народ. Не знаю, подобається це чи ні (українцям), але, якщо подивитися на реалії, це так і є", - заявив Путін.

Глава Кремля озвучив багато "сумнівних" історичних фактів з приводу України і української мови.

"Розумієте, до XI, XII, XIII століття у нас не було ніякої різниці в мові. І тільки в результаті полонізації та частина українців, яка жила на території, яка перебувала під владою Речі Посполитої, тільки десь, по-моєму, в XVI столітті з'явилися перші мовні відмінності", - сказав Путін.

"Взагалі, українцями заявили людей, які жили на рубежах Російської держави. Українці були у Пскові, українцями заявили тих, які захищали з півдня від набігів кримського хана. На Уралі. Кругом були українці. Значить, у нас не було ніяких мовних відмінностей", - додав президент Росії.

Путін також повторив поширену "теорію" того, що український національний рух було спровоковано австрійськими спецслужбами.

"Особливо український фактор почав розігруватися напередодні Першої світової війни австрійською спецслужбою. Чому? Це відома справа - розділяй і володарюй. Це абсолютно зрозуміла річ", - заявив Путін.

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін виступив з черговою несподіваною заявою на адресу України: в цей раз він висловився про можливе об'єднання російської і української держав.