RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мають відповісти: США подали в суд на Китай через смертельну пандемію

Штат Міссурі в США подав до суду на Китай, позивач в своїй заяві звинувачує країну в поширенні коронавірусу.

Британія вже говорить про карантин до 2021 року: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це пише американське видання The Hill.

Офіційним автором позову названо прокурора штату Еріка Шмітта. Він вимагає від Китаю відшкодування збитків, щоб компенсувати "людські втрати, страждання та економічні потрясіння".

Прокурор зазначив, що уряд Китаю "обдурив весь світ", спотворивши інформацію про небезпеку COVID-19, також він вважає, що в Китаї змусили замовкнути свідків і не вжили достатніх заходів для зупинки поширення хвороби.

Як вказує Ерік Шмітт, лише в Міссурі тисячі людей були заражені і багато хто помер, а по бізнесу завдано сильного удару.

Він вимагає притягнути Пекін до відповідальності за приховування фактів про смертельну хворобу.

Слід зазначити, що раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Пекін несвоєчасно проінформував світ про серйозність коронавірусу. Він уточнив, що розвідка США має дані, які підтверджують приховування масштабів епідемії COVID-19 в Китаї.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США повідомили про плани направити в Китай своїх слідчих для розслідування спалаху коронавірусу. До цього Трамп звинуватив ВООЗ у співпраці з Китаєм і заявив, що призупиняє фінансування організації.