RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Скандал з "плівками Деркача": в США попередили Україну про серйозні наслідки

На думку колишніх послів США в Україні, втягування української держави напередодні президентських виборів у внутрішні американські справи, яке намагаються здійснити за допомогою так званих "плівок Деркача", може посіяти розкол між країнами.

Звернення, яке підписали американські дипломати, опубліковано на сайті Atlantic Council.

Колишні посли заявили, що розчаровані зусиллями щодо залучення України у внутрішню політику Америки в міру наближення президентських виборів в США в 2020 році.

"Ці зусилля просувають помилковий і отруйний наратив, щоб послабити відносини між Сполученими Штатами і Україною, і сіяти розкол всередині наших двох країн. Ми рішуче засуджуємо ці зусилля з розділення наших двох країн і закликаємо посадових осіб обох країн уникати кроків, які тільки підірвуть двосторонні відносини , і відштовхнуть наші країни одна від одної ", - сказано в тексті звернення.

Свої підписи під цією заявою поставили 7 з 9 колишніх послів, зокрема - Роман Попадюк, Стівен Пайфер, Карлос Паскуаль, Джон Хербст, Вільям Тейлор, Джон Теффт та Марі Йованович.

Як повідомляв "Апостроф", в так званих "плівках Деркача", на яких можна почути розмови людей, чиї голоси схожі на екс-президента України Петра Порошенка і колишніх топ-чиновників США, в штабі екс-віце-президента США Джо Байдена побачили слід російських пропагандистів.