RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Такого ще не було: український посол розповів про скандальний випадок на кордоні з Білоруссю

Після того, як Білорусь передала Росії затриманих членів ПВК "Вагнера", незважаючи на те, що Україна подавала запит про їх видачу, у відносинах між нашою країною і Білоруссю стало менше довіри.

Про це в інтерв'ю hromadske.ua розповів посол України в Білорусі Ігор Кизим.

Він наголосив, що втрата довіри між двома країнами найбільше турбує його як керівника дипломатичної служби.

"Вважаю, що знадобиться багато часу, щоб відновити цю довіру. Лукашенко давав інтерв'ю російським ЗМІ і чітко сказав, що навіть якщо б Україна надала якісь документи, він би все одно відправив "вагнерівців" в Росію, тобто - туди, куди вони просили. Серед того, що я почув, не було намірів передавати Україні цих злочинців", - зазначив Кизим.

Він також розповів про те, що вперше за 27 років роботи його оглядали на кордоні, що не відповідає дипломатичній практиці.

"Коли я перетинав кордон, повертаючись на власному транспорті з України, мене оглядали. Дивились мої особисті речі, що взагалі не відповідає дипломатичній практиці. Змусили відкрити автомобіль, показати, що лежить в багажнику. Я за 27 років роботи жодного разу не стикався з таким ставленням до посла України", - каже дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав маячнею заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що до акцій протесту в Білорусі нібито причетні учасники українських організацій "Тризуб Степана Бандери", "С14", "Національний корпус" і "Правий сектор".