RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Україна відповіла на марення Лаврова про сотні "бандерівців" і "правосєков" в Білорусі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав маячнею заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що до акцій протесту в Білорусі нібито причетні учасники українських організацій "Тризуб Степана Бандери", "С14", "Національний корпус" і "Правий сектор".

Про це український дипломат написав на своїй сторінці в Facebook.

"200 українських екстремістів, яких Україна начебто направила до Білорусі для дестабілізації ситуації, і табори з підготовки екстремістів в Україні є плодом хворобливої фантазії тих, хто надав такі дані моєму російському колезі Сергію Лаврову", - написав Кулеба.

Він підкреслив, що Україна не вела, не веде і не вестиме ніякої підривної діяльності проти Білорусі.

"Росія навпаки заявляє, що вже направила деяких своїх "фахівців" до Білорусі і готова направити їх ще більше. Намагання Росії представити своїх зелених чоловічків в Білорусі як українських екстремістів - це дешевий і програшний трюк", - написав Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін заявив, що на прохання свого білоруського колеги Олександра Лукашенка сформував резерв із співробітників правоохоронних органів, які "при необхідності" допоможуть Мінську. Пізніше стало відомо, що Путін і Лукашенко домовилися про зустріч у вересні.