RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Не засвоїли урок Другої світової: Зеленський виступив з потужною промовою на Генасамблеї ООН

Президент України Володимир Зеленський виступив на урочистому засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй з нагоди 75-ї річниці ООН, де нагадав про війну на Донбасі.

Текст виступу глави України опубліковано на офіційному сайті президента.

На початку своєї промови Зеленський нагадав, що Україна є одним з членів-засновників Організації Об'єднаних Націй і привітав присутніх з річницею.

"Сьогодні ми згадуємо про доленосну конференцію в Сан-Франциско. Тоді важкий і нестабільний повоєнний час об'єднав держав-засновників, спонукаючи їх відкинути протиріччя, щоб побудувати кращий світ. Світ миру, поваги, верховенства міжнародного права, прав людини і правди", - сказав Зеленський.

Він додав, що і сьогодні світ сповнений конфліктів, агресії, диктатури і порушень прав людини.

"75 років тому заснування ООН стало символом того, що людство мало засвоїти трагічний урок Другої світової війни. Але окупація Криму та військова російська агресія на Донбасі свідчать про те, що цього уроку не засвоїли. Я хотів би нагадати, що це не тільки війна в Україні. Це війна в Європі. І це не просто зазіхання на суверенітет незалежної держави, це схоже на спробу повернутися до розподілу сфер впливу в світі ", - заявив президент.

Як повідомляв "Апостроф", під час візиту президента Володимира Зеленського в Австрію і його зустрічі з Федеральним президентом Австрії Олександром Ван дер Белленом у Відні глава держави зробив важливу заяву з приводу війни на Донбасі, загибелі українських бійців і російської агресії.