RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

США анулювали візу українцю, причетному до збору компромату на Байдена

У Державному департаменті США було прийнято рішення відкликати візу Андрію Теліженку - екс-співробітнику посольства України в США, політологу, який допомагав адвокату Дональда Трампа Рудольфу Джуліані збирати інформацію щодо можливих правопорушень сім'ї Джо Байдена в Україні.

Про це йдеться в матеріалі The Washington Post.

Як повідомляють американські журналісти, Теліженко мав намір вилетіти в Штати 9 вересня, проте через анульовану візу не зміг сісти на рейс в Нью-Йорк. Раніше саме Теліженко супроводжував Рудольфа Джуліані в ході його візитів в Україну.

Андрій ТеліженкоФото: Andrii Telizhenko / Facebook

У матеріалі наголошується, що анулювання візи відбулося практично одночасно з введенням санкцій проти народного депутата України Андрія Деркача, який співпрацював з Джуліані. Депутата тоді звинуватили у втручанні в американські вибори на користь Росії.

В даний момент жодних додаткових коментарів щодо рішень стосовно Теліженка та Деркача в Державному Департаменті США не дають.

Як повідомляв "Апостроф", раніше особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані опублікував розслідування про можливе блокування демократами повернення в Штати виведених з країни мільярдів доларів і при цьому розлютив українців, проілюструвавши відео картою без анексованого Росією Криму.