RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Росії різко відреагували на новий план Кравчука щодо Донбасу: що відбувається

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що пропозиція Києва про проведення виборів на Донбасі при демілітаризації регіону і передачі кордону розходиться з мінськими домовленостями.

Як повідомляє ТАСС, про це представник Кремля сказав російським журналістам у четвер, 5 листопада.

За його словами, у нього немає інформації про передачу пропозицій, який оголосив Леонід Кравчук, російській стороні. При цьому він підкреслив, що озвучені пропозиції відрізняються "від змісту і послідовності зафіксованих в мінських домовленостях"

Пєсков при цьому додав, що не бачить сенсу у зустрічі "нормандської четвірки", якщо її результатом не буде як мінімум підведення підсумків виконання "Мінська-2".

"Зустріч глав держав заради зустрічі відбуватися не може. Вона може і повинна відбуватися заради певного результату", - сказав прес-секретар Путіна, підкресливши. що далеко не всі пункти були реалізовані за станом на сьогодні.

Детальніше про ініціативи української сторони в рамках "донбаського кейсу" читайте в матеріалі "Апострофа": Посилення зусиль: навіщо Україні потрібна ще одна площадка для переговорів по Донбасу