RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Дам зрозуміти Кремлю": що говорив Байден про Україну та протидію Росії

Кандидат від Демократичної партії Джо Байден, якого вже привітали з перемогою на президентських виборах в США, неодноразово говорив про Україну під час виборчої кампанії і під час візитів в Україну в якості віце-президента США.

"Апостроф" зібрав красномовні цитати Байдена, в яких він висловив своє ставлення до російсько-українського конфлікту на Донбасі.

***

"Я натхненний [українськими людьми]. Їх відвагою, стійкістю, сміливими українцями, які ніколи не втрачали надію на краще майбутнє, які кожен день втають і йдуть на роботу заради демократичної і об'єднаної України".

***

"Я вважаю, що в даний момент найбільшу загрозу в плані підриву нашої безпеки і альянсів представляє Росія. По-друге, я вважаю, що найбільшим конкурентом є Китай".

***

"Ви дивовижні люди, український народ. Ви відважні люди. І ви вкотре показали це всьому світу. Завдяки вашій мужності та вашої жертовності українці перемогли - ви виграли для себе шанс докорінно змінити історію вашої країни на краще, на значно краще".

***

"Ми не визнаємо дій Росії в Криму і повинні попередити, що Росія повинна перестати підтримувати агресорів на Сході України. Інакше - це призведе до ще більшої ізоляції Росії в світі!".

***

"Жодна країна не має права просто захопити землю іншої країни, тому ми ніколи не визнаємо незаконну окупацію Криму Росією. І світ цього не визнає. Україна є і залишатиметься єдиною країною. США підтримують сильну і об'єднану Україну".

***

"Щоб дипломатія працювала, нам потрібен більш дієвий важіль щодо Москви, і це означає більш тісну співпрацю з європейськими партнерами і союзниками, щоб Росія платила велику ціну за війну, яка триває в Україні. Наша стратегічна мета - підтримати еволюцію демократичної, єдиної, суверенної України і змусити Кремль платити ціну за постійні атаки на міжнародний порядок ".

***

"Ми надаємо сильний тиск на всіх в Європі, особливо на Меркель і Оланда щоб утруднити їм вихід з процесу Мінського угоди".

***

"Україна повинна бути достатньо сильною, щоб вибирати власне майбутнє. Вона повинна бути сильною в обороні, в економіці і з міцною системою демократичного управління. Сполучені Штати разом з вами в цій боротьбі".

***

"Росія сьогодні окупувала незалежну українську територію. США кажуть, що ніколи-ніколи-ніколи не визнають спроби Росії окупувати Крим. Немає виправдання таким діям".

***

"Як президент я дам зрозуміти Кремлю, що вони повинні закінчити свою агресію і окупацію України. Україна отримає необхідну економічну і військову підтримку, в тому числі смертоносне озброєння".

Як повідомляв "Апостроф", Джо Байден планує підписати ряд указів, який скасують ініціативи чинного президента Дональда Трампа.