RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Лідери країн-союзників США вітають Байдена з перемогою: що пишуть

Союзники США вітають Джо Байдена з перемогою в президентських виборах, незважаючи на відмову чинного лідера Дональда Трампа поступитися.

Про це повідомляє Reuters.

Одними з перших, хто привітав Байдена, стали Німеччина, Канада і Франція. Чиновники країн відзначили, що з нетерпінням чекають співпраці.

"США - наш найважливіший союзник, і я розраховую на тісну співпрацю в рамках наших спільних пріоритетів, від зміни клімату до торгівлі і безпеки", - сказав прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що з нетерпінням чекає рішення "найбільших світових проблем" з новою адміністрацією.

Прем'єр-міністра Іспанії Пабло Іглесіас підтвердив, що Трамп програв. Він назвав це хорошою новиною.

Також в Ірландії відзначили, що пишаються новим американським вибором.

Привітав Байдена з перемогою і генсек НАТО Йенс Столтенберг, пишуть на сайті альянсу. Він закликав протистояти численним погрозам, в тому числі, з боку Росії.

До привітань приєднався і президент України Володимир Зеленський. На своїй Twitter-сторінці він написав, що оптимістично дивиться в майбутнє стратегічного партнерства з США.

Як повідомляв "Апостроф", діючий президент США Дональд Трамп вважає, що його конкурент від Демократичної партії Джо Байден занадто рано приймає привітання як новообраний американський лідер. За його словами, вибори ще не закінчилися.