RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чим Україна може зацікавити США: п'ять головних пунктів

Українській владі найближчим часом доведеться вибудовувати відносини з новою адміністрацією США, де на виборах президента переміг демократ Джозеф Байден, і шукати точки дотику і співпраці.

Головні пропозиції з боку України, які можуть зацікавити США, перерахував в аналітичному матеріалі для "Апострофа" директор Інституту світової політики Євген Магда.

Експерт нагадав, що в 2021 році Україна відкриває ринок землі. "Ми є одним з основних експортерів зерна в світі, як і США, і могли б запропонувати певні речі в сфері сільського господарства", - зазначив Євген Магда.

Другим пунктом експерт назвав досвід в боротьбі з Росією. Однак, він при цьому зазначив, що для "продажу" цього досвіду потрібно, щоб не виникало враження, що це якесь "кіно", а не реальні практичні дії.

"По-третє, американці зацікавлені у продажу свого скрапленого газу в Європу. Де українські зусилля, щоб дійти до Свіноустя або Клайпеди, де є термінали? Є ще ядерне паливо, яке ми закуповуємо в Росії. Що, компанія Westinghouse не хоче зайти на наш ринок? ринок вогнепальної зброї, дозвіл на вогнепальну зброю ... Це теж може бути інтересом певних американських гравців ", - перерахував ще три "гарячих" пропозиції від України для США Євген Магда.

Повний текст аналізу проблем в українсько-американських відносинах читайте в матеріалі "Апострофа": Про імпотентів та "Віагру": Чому Байден не поговорили із Зеленським перед Путіним