RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Україна ініціювала екстрене засідання комісії Україна-НАТО через дії Росії

У вівторок, 13 квітня, в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбудеться позачергове засідання комісії Україна-НАТО, яке було ініційовано українською стороною через скупчення російських військ біля кордону нашої держави.

Україна робить все можливе, щоб запобігти війні - радник ВР з питань безпеки

Про це повідомили в прес-службі МЗС.

Це засідання відбудеться на підставі статті 15 Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО, яка передбачає можливість застосування кризового консультативного механізму в тому випадку, якщо Україна бачить пряму загрозу своїй територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці. Востаннє ця стаття активізувалася в 2018 році після нападу Росії на українські військові кораблі в Чорному морі поблизу Керченської протоки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрінеться з Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

"Глава МЗС України і члени НАТО обговорять загострення Російською Федерацією ситуації безпеки уздовж російсько-українського кордону і в тимчасово окупованому Криму, дієві шляхи підтримки Північноатлантичним альянсом суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", - сказано в повідомленні МЗС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Білому домі відзначили надмірну кількість російських військ біля кордонів з Україною і попередили уряд Росії про "ціну і наслідки" у разі агресії. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, який цього тижня відвідає Брюссель для обговорення дій Росії, спрямованих проти України.