RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Байден дуже чітко висловився": в США попередили Росію про наслідки агресії проти України

У Білому домі відзначили надмірну кількість російських військ біля кордонів з Україною і попередили уряд Росії про "ціну і наслідки" у випадку агресії.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, який на цьому тижні відвідає Брюссель для обговорення дій Росії, спрямованих проти України, в інтерв'ю каналу NBC в неділю, 11 квітня.

За його словами США і їхні союзники в Європі, з якими підтримується тісний контакт, відчувають реальну стурбованість з приводу переміщення підрозділів російської армії біля українського кордону.

"На цих кордонах зараз зібрано більше російських військ, ніж будь-коли з 2014 року, коли Росія вперше вторглася", - підкреслив Держсекретар США.

При цьому Блінкен нагадав заяву президента США Джозефа Байдена щодо наслідків, які загрожують Росії в разі продовження агресивних дій.

"Президент Байден дуже чітко висловлювався: якщо Росія буде вести себе необдумано або агресивно, буде ціна, будуть наслідки. Він також був чітким щодо пропозиції, коли мова йде про Росію, в сферах, що становлять взаємний інтерес, ми повинні працювати разом, наприклад, щодо контролю над озброєнням... Тому питання про те, чи збирається Росія далі продовжувати діяти агресивно і необдумано? Якщо так, президент був чітким: буде ціна, і будуть наслідки ", - сказав глава Держдепу США.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США поставили до відома Туреччину, що найближчим часом їх два військові кораблі пройдуть через турецькі протоки і займуть позиції в акваторії Чорного моря. Вони планують перебувати там до 4 травня. Таке рішення США прийняли після того, як Росії почала активно стягувати збройні сили до кордонів України.