RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Переговори щодо Донбасу: Росія влаштувала шоу з терористкою і висунула нову вимогу Україні

Росія зажадала на переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу прибрати зі складу української делегації вимушених переселенців з окупованих територій.

Про це ефірі "Україна 24" розповів член української делегації Сергій Гармаш.

"У "мінському" процесі є така дивна для мене традиція, коли в нас традиції саме важливіші, ніж документи, обов'язки, зафіксовані на папері. На жаль, представники ОРДЛО вже легалізовані в переговорному процесі, хоча це суперечить Мінським угодам. Та сторона хоче, щоб у цих людей була монополія на представлення ОРДЛО, щоб ми не представляли ОРДЛО, як ті, хто виїхав звідти", - сказав він.

Також на своїй сторінці в Facebook Гармаш написав, що мета Росії - повернути монополію на представництво в переговорах від ОРДЛО московським маріонеткам і викинути з переговорного процесу переселенців.

"Ми сильно заважаємо Росії в суб'єктивізації ОРДЛО як сторони конфлікту. А для неї в цьому - весь сенс Мінська", - зазначив він.

Нагадаємо, до складу української делегації як вимушені переселенці з ОРДЛО входять Сергій Гармаш і Денис Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що прямі переговори з ватажками так званих ДНР і ЛНР є "червоною лінією", яку Україна не перейде.