RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Блінкен висловився про план вступу України в НАТО

В четвер, 6 травня, держсекретар США Ентоні Блінкен підтримав отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомив Керівник Офісу президента Андрій Єрмак у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали сьогодні чергове підтвердження щодо повної підтримки можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО. Варто зазначити, що в Північноатлантичному альянсі багато учасників, крім США, тому робота триває. США - наш стратегічний партнер і повністю підтримує наш вступ до НАТО", - сказав Єрмак.

Водночас, керівник Офісу президента, розповів, що підтвердження участі Зеленського в саміті НАТО у Брюсселі 14 червня поки що немає.

Блінкен і Зеленський детально обговорили питання будівництва газопроводу "Північний потік-2" дном Балтійського моря. Держсекретар Сполучених Штатів підкреслив, що США повністю підтримує українські інтереси щодо "Північного потоку-2" та категорично проти його будівництва, додав Єрмак.

Керівник ОП також додав, що сторони обговорили питання зміцнення взаємодії у Чорному морі.

"Це питання обговорювалося та обговорюється. Ми розглядаємо різні форми нашої кооперації, зокрема, геополітичні та військові. Конкретніші подробиці можуть стати відомими громадськості, сподіваюся, вже незабаром", - підсумував Єрмак.

Нагадаємо, Ентоні Блінкен поклав квіти до меморіалу загиблим на Донбасі разом з митрополитом Епіфанієм.