RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Кабміні зробили заяву про членство України в НАТО

У Кабінеті міністрів вважають, що Україна "точно буде" членом НАТО, а сигнали про це дали високопоставлені представники альянсу.

Про це розповіла віцепрем'єрміністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина для телеканалу "Україна 24".

При цьому вона вказала на приклади окремих країн, вступ до альянсу яких затягнувся на десятиліття.

"Україна буде членом НАТО, це вже підтверджено і генеральним секретарем, і зокрема американськими, французькими та німецькими колегами. Звичайно, цей процес достатньо тривалий. Наприклад, Північна Македонія рухалася в напрямку виконання тільки ПДЧ фактично 20 років", - зазначила вона.

Також Стефанішина розповіла над якими конкретно питаннями щодо вступу в НАТО наразі працює український уряд.

"Тільки сьогодні ми починаємо дискурс про отримання ПДЧ - це робота, яка триватиме кілька років, але паралельно з цим ми робимо великий внесок в колективну безпеку, беремо участь практично у всіх доступних навчаннях НАТО, підвищуємо сумісність наших військових підрозділів з натівськими, долучаємося до формування стратегії НАТО по чорноморській безпеці", - зазначила віцепрем'єр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що країна очікує сигналу НАТО з приводу отримання Плану дій щодо членства в альянсі.