RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Саміт НАТО пройде без України: у Зеленського зробили важливе уточнення

На Саміті НАТО в Брюсселі буде обговорюватися питання можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ). Захід пройде без участі України.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нинішній саміт НАТО 14 червня буде проведено без участі країн-партнерів Альянсу, до яких серед інших відноситься і Україна. У цьому саміті візьмуть участь тільки країни - члени. Головним для нас є змістовне наповнення саміту 14 червня. Тут ми можемо бути впевненими, що тема України буде обов'язково обговорена", - заявив він.

Представник ОПУ зазначив, що про обговорення української тематики на саміті НАТО запевняли найближчі партнери НАТО, а саме США, Канада, Німеччина, Франція і Польща.

Рішення саміту, в тому числі щодо України, будуть зафіксовані в загальному підсумковому документі.

"Альянс дійсно іноді не проводить саміти з залученням країн-партнерів. Наприклад, такими були саміти в Лондоні в 2019 році або Страсбурзі і Келі в 2009 році, які пройшли тільки за участю країн-членів. Тому нинішній саміт Альянсу після обрання нового президента в США досить очікувано може проходити саме в "вузькому колі" держав-членів НАТО ", - сказав Жовква.

При цьому він не виключив, що рішення може бути переглянуто.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен підтримав отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також матеріал "Апострофа": Я б взяв Україну в НАТО, але рішення приймається не в США - генерал Ходжес.