RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Справа принципу: Туреччина підтвердила участь у Кримській платформі

У вівторок, 25 травня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу, під час якого сторони обговорили підготовку до саміту Кримської платформи. На цій зустрічі, яка відбулася 23 серпня цього року, будуть шукати шляхи для припинення російської окупації Кримського півострова.

Про це сказано в повідомленні прес-служби МЗС України.

Міністр закордонних справ Туреччини підтвердив безумовну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Він також запевнив, що Туреччина обов'язково візьме участь в саміті Кримської платформи. За його словами, невизнання незаконної анексії Криму є справою принципу для Туреччини.

"Україна вдячна Туреччині за принциповість у питанні Криму. Київ і Анкара єдині в розумінні, що Крим - це Україна. Був, є і буде. Спроби легітимізувати тимчасову російську окупацію півострова приречені на провал", - прокоментував розмову зі своїм турецьким колегою Дмитро Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", США підтримали ініціативу України про проведення саміту Кримської платформи та готові приєднатися до нього.