RU  UA

Зеленський жорстко порушив питання Криму на Генасамблеї ООН: що заявив президент

Повернути контроль над державним кордоном та відновити цілісність України. Про таке президент Володимир Зеленський говорив під час свого виступу на дебатах Генасамблеї ООН.

Детальніше - у сюжеті ранкового випуску Апостроф News о 10:00.

Під час своєї промови Зеленський зазначив, що безпекові механізми Радбезу ООН треба вдосконалювати, бо ж Росія зловживає правом вето і порушує суверенітет України.

Також Зеленський запросив друзів України взяти участь у створенні міжнародної Кримської платформи, мета якої - повернути півострів.

"Хочу запросити наших друзів до участі у створенні міжнародної Кримської платформи з метою спільних дій задля захисту прав кримчан та деокупації півострова", - заявив президент України.

Зеленський закликав також підтримати оновлену резолюцію, у якій прописані права людей у Криму.

"Прошу підтримати оновлену резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній республіці Крим та місті Севастополі - Україна", яка буде винесена на розгляд генеральної асамблеї до кінця цього року", - додав президент.

Найголовніше, за словами Зеленського, - питання Криму та Донбасу не мають стати звичними елементами міжнародного пейзажу, де лише доповіді, тематичні зустрічі та протокольні заяви до роковин окупації будуть вважатися достатньою формою міжнародної реакції.

"Допоки рана в центрі Європи кровоточить, біль відчуватиме весь світ. І єдиним рецептом дієвого лікування є лише деокупація Криму та Донбасу", - підсумував Зеленський.