RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна готує санкції проти прихильників режиму Лукашенка: що відомо

Інцидент з примусовою посадкою літака Ryanair в Мінську, після якої був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич, в українському уряді розцінюють як розправу режиму Олександра Лукашенка над опозицією і готуються до введення санкцій проти деяких представників влади Білорусі.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами заступника голови МЗС, уряд України з початку протестів в Білорусі солідаризувалася з позицією міжнародних партнерів, зокрема з думкою ЄС. Євген Єнін підкреслив, що ніяких повідомлень про замінування літака ні Україна, ні інші країни-партнери не отримували, тому дії білоруської влади можна розцінювати як акт "політичної розправи над одним із опозиціонерів".

"МЗС підготувало відповідний санкцій пакет, який переданий на розгляд РНБО. Ми сподіваємося, що найближчим часом, можливо, цей пакет буде розглянуто і результатом відповідних рішень стане саме указ президента", - повідомив він.

Він уточнив, що санкції може бути застосовано до тих представників білоруського режиму, які брали участь у фальсифікаціях виборів або були залучені до репресій проти мирних громадян.

"Останнім кроком щодо закриття повітряного простору над Білоруссю, а також забороною транзиту через Україну літаків білоруських компаній (це поширюється абсолютно на всі літаки) - українська сторона вкотре показала, що вважає абсолютно ненормальною ту практику, яка була застосована білоруською владою з посиланням нібито на якесь повідомлення про замінування літака", - підкреслив Енин.

Як повідомляв "Апостроф", глави іноземних відомств країн G7 засудили безпрецедентні дії, вжиті владою Білорусі щодо примусу в посадці пасажирського літака Ryanair в Мінську і затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.