RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На Заході чітко пояснили, чому бояться включати Україну до складу НАТО

Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що країни-члени НАТО не включають поки що Україну до складу Альянсу через те, що бояться бути з Росією в прямій війні.

Про це вона повідомила в інтерв'ю Zn.ua.

За словами Фельдгузен, наразі НАТО співпрацює з Україною кожен день. Через стягування російських військ до кордонів української держави Альянс зустрівся з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою раніше, ніж планувалося.

"Я думаю, що Україна має дуже впливових партнерів, які підтримують українські амбіції стати членом НАТО. Але це станеться не завтра, оскільки, як я вже сказала, це буде політичне рішення. НАТО завжди мала проблеми з країнами, де є війна. Безперечно. Бо одна з переваг НАТО - п’ята стаття Вашингтонського договору. І всі бояться бути з Росією в прямій війні", - наголосила пані посол.

Крім того, як зазначила Фельдгузен, для України колись також відкриються можливості для вступу в Альянс, як це було з країнами Балтії. Вона додала, що країні потрібно плідно працювати, щоб підготуватись до цього.

Раніше "Апостроф" розповідав, позиції НАТО як спостерігача недостатньо, експерт пояснив, чому в Чорному морі домінує Росія.

Нагадаємо, глава МЗС України України Дмитро Кулеба заявив, що з моменту Бухарестського саміту НАТО 2008 року Альянс не зробив нічого для вступу України.