RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Візит Зеленського в США під загрозою: чому Україна опиниться на другому плані у Байдена

Зустріч президента Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена може зірватися, тому що Сполучені Штати зосереджені на проблемі Афганістану.

Про це "Апострофу" розповів адьюнкт-професор університету Джона Гопкінса, колишній кореспондент Financial Times в Москві Девід Саттер.

"Я думаю, що зараз не в інтересах України проводити цю зустріч, тому що за вже згаданих причин вся увага в Америці зараз буде зосереджена на Афганістані і на відповідальності президента. Тому очікувати, що Україні виділять якийсь час і вона отримає якусь увагу - це очікувати занадто багато. І це при тому, що українські проблеми все одно дуже важливі. Але в нинішній атмосфері я б на місці Зеленського не наполягав би на зустрічі зараз", - вважає експерт.

Якщо зустріч відбудеться, то її результати будуть залежати від того, які теми Зеленський хоче порушити. Наприклад, "Північний потік - 2" вже не так важливий, так як пізно намагатися зупинити цей проєкт і домагатися компенсації для України.

"Найбільша проблема зараз в тому, що будь-які запевнення в підтримці України проти потенційної російської агресії будуть стикатися з прикладом Афганістану, де американці просто кинули своїх союзників", - заявив Девід Саттер.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Зараз не в інтересах України проводити зустріч Зеленського з Байденом - американський експерт.