RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Справжня чоловіча розмова: Зеленський розкрив деталі переговорів з Байденом

Президент України Володимир Зеленський після своєї зустрічі з президентом США Джо Байденом заявив, що це була "справжня чоловіча розмова". Він додав, що задоволений результатом.

Про це глава держави сказав на прес-брифінгу після свого спілкування з Байденом, відео якого опубліковано на Facebook-сторінці Офісу президента.

"Зустріч була продуктивною, але не завжди проходила в сонячній обстановці. Справжня чоловіча розмова", - поділився враженнями Зеленський.

При цьому він наголосив, що одним з найскладніших питань у розмові була енергетична безпека. Йшлося про ризики, які несе "Північний потік-2".

"Я не знаю, чи виникла хімія, складно сказати, але те, що замість години зустріч йшла дві години, говорить про те, що дійсно сторони зацікавлені в діалозі, зацікавлені в результаті цього діалогу", - зазначив президент.

Разом з тим Зеленський сказав, що "від президента чув тільки приємні слова ... Я задоволений результатом, коли він є".

"З боку США до України, до мене особисто, до моєї команди, до Офісу президента негативу не було зовсім, нуль, жодного аспекту, ані слова", - сказав президент.

Глава держави також акцентував увагу на тому, що Джо Байден відзначив прогрес України в області реформ і висловив радість, що "на рівні президента США бачать позитив".

Крім того, за його словами, він запропонував Байдену брати участь в плані мирного врегулювання на Донбасі, і чекає на відповідь. Однак Зеленський не став уточнювати, що це за план.

Він додав, що йшлося також про Україну та НАТО, щоправда жодні конкретні терміни не обговорювалися. За його словами, глава Білого дому позитивно відгукнувся про земельну реформу і інфраструктурні зміни в Україні. Також президент зазначив, що США підтримують "Кримську платформу".

Як повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в результаті зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена, відносини двох країн вийшли на новий рівень.