RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ситуація з мігрантами у Білорусі: Україна відправляє на кордон тисячі силовиків

На кордон з Білоруссю відправили 8,5 тисяч службовців Нацгвардії та Нацполіції, щоб запобігти нелегальному перетину кордону мігрантами.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Ми посилюємо прикордонні підрозділи силами Національної поліції та Національної гвардії. Додатково буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських. Це потужне угруповання складатиметься з: 3 тисяч військовослужбовців ДПСУ; 3,5 тисячі – НГУ та 2 тисячі – Нацполіції. Чергувати буде авіація МВС, у тому числі 15 вертольотів, які забезпечать мобільність та, за потреби, перекидатимуть наші сили на кордон”, - сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

За словами глави міністерства, це допоможе стримати нелегальних мігрантів, які зібралися на кордоні Польщі та Білорусі. Він також вважає, що в майбутньому необхідно буде побудувати "інтелектуальний кордон".

"Український рубіж не облаштований, тому в найкоротший термін Україна має побудувати "інтелектуальний кордон" з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проекту знадобиться 17 млрд. грн. Ці кошти будуть виділені з бюджету", - додав він.

Глава Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко також наголосив, що наразі загрози з боку білоруського кордону немає.

"Ситуація стабільна і контрольована, жодних загроз для України поки що немає. Однак наша служба разом із Нацполіцією та Нацгвардією відпрацьовує всі можливі сценарії для того, щоб захистити український кордон від можливої спроби прориву, штучно організованого натовпом мігрантів", - уточнив він.

Раніше ми писали, що мігранти продовжують спроби штурму польського кордону.